Text_2

KasteelBivak

KasteelBivak

Beste Kasteelbivakkers,

We hebben erg vervelend nieuws te melden. Door de aanhoudende droogte is in alle bossen, parken en domeinen van (onder meer) de Provincie Antwerpen een vuur- en rookverbod afgekondigd.

Gisteren kregen we (Terra Nova als organisatie en de mensen van het Kasteel d’Ursel) dan het officiële verbod binnen van de burgemeester van Bornem en de brandweercommandant van de zone Rivierenland om vuur te maken voor de Kasteelbivak.

De Terra Nova activiteit waarvoor jullie kaarten kochten, Kasteelbivak, is samen met de kamp-begeleiders/Re-enactors en de diensten van Kasteel d’Ursel op die manier opgebouwd dat vuur maken een integraal deel van de activiteiten is. Zo heeft bijvoorbeeld het kampvuur een centrale rol in de bivakplaats, ook de musketten die door de soldaten gebruikt worden doorheen het weekend slaan gensters, … kortom, zonder vuur is deze activiteit niet de beleving waarvoor je je inschreef.

Daarom zien we ons genoodzaakt om ons neer te leggen bij deze overmacht, en de allereerste Kasteelbivak ooit, af te gelasten. Alle mensen die betrokken waren bij het bedenken en uitwerken van deze activiteit zijn erg teleurgesteld. Maar de verschillende aspecten die hierboven worden aangehaald, maakten dat we ofwel moesten kiezen voor een zeer afgeslankte en ontgoochelende activiteit, of voor de afgelasting ervan.

We kozen dan met spijt in het hart voor de tweede optie, want mensen laten betalen voor iets waar we zelf niet volledig kunnen achter staan, doen we niet. Het zoeken naar een alternatieve datum is praktisch gezien ook erg moeilijk. Een datum vinden waarop iedere deelnemer en organisator alsnog kan, is niet realistisch. En dan moeten we er vanuit gaan dat het weer meewerkt.

We begrijpen dat dit nieuws voor jullie zeer ongelegen komt, en erg ontgoochelend moet zijn. Maar we worden geconfronteerd met een situatie van overmacht.

Team Terra Nova

Waar: Kasteel d'Ursel

Wanneer: 6 jul 2018 tot 7 jul 2018, 18:00 – 10:30

Prijs: volwassenen 25 € - kinderen tot en met 12 jaar 20 €

Kaart wordt geladen...